Bizonyára Önök is jártak már úgy, hogy rövidebb, hosszabb időre elutaztak és az addig gondosan ápolt kertet magára hagyták. Az üdülés végeztével hazaérkezve, megdöbbenve tapasztalták, hogy az addig oázisra hasonlító kert sajnos tönkrement. A nyári száraz hónapok alkalmával, az addig elkényeztetett növényállomány nagyon hamar tönkre tud menni. Az újjá élesztése sem egyszerű feladat. A fű sok mindent kibír, de a regenerálódáshoz is idő kell. Addig viszont nagyon csúf látvány egy kiritkult, kiégett fű. A gyomok ilyenkor még nagyobb lendülettel képesek elhódítani a területet a haszon, és a dísznövényektől. A kisebb díszfák, cserjék, bokrok, örökzöldek nehezen viselik a víztelenséget. A fejlődésben lelassuló, visszamaradt egyedek nem hogy díszei, annál inkább csúfsága lesz kertünknek. Kipusztulásuk után nehezen pótolható úgy, hogy az esetleg megmaradóakkal azonos méretű, kinézetű legyen. Egy összevissza méretű sorba, vagy rendbe ültetett növény csoport sem szép látvány.

A kézi öntözés is időrabló, fáradságos munka. A mai rohanó világban nincs arra idő, hogy minden kis területet gondos egyenletességgel beöntözzünk. Az emberi gyarlóság, a nem odafigyelés eredménye lehet a felületes vízkijuttatás, a túl, vagy alul öntözés.

Egy szó, mint száz, egy jól megépített, a növények igényeit, a terület sajátosságait figyelembe vevő öntözőrendszer hosszútávon megtérülő beruházás. Időt és pénzt tud megtakarítani vele. A kijuttatás mennyisége szabályozható, egyenletessége garantált és az eltérő igények is kellőképpen kielégíthetőek. Természetesen, mint minden működő eszköz, ez is igényel odafigyelést, karbantartást, beállítások időszakos változtatását. Egy jól beállított rendszert is időnként az évszakok változásához kell igazítani. Amennyiben ezeket a változásokat rendszeresen figyelemmel kíséri, úgy jelentős mennyiségeket tud megtakarítani.

Ne birkózzon a slaggal, ne csapja be magát és a növényeit egy felületes, egyenetlen „locsolással”. Rendelje meg az Ön és környezete igényeihez igazodó automata öntözőt, majd dőljön hátra a hintaszékben és használja az idejét arra, amit a legszívesebben csinálna. Az öntöző majd elvégzi Ön helyett a feladatát az éjszaka folyamán észrevétlenül. Így időt, vizet és pénzt takarít meg. Mint tudjuk ebből a kettőből van általában a legkevesebb.

Éppen ezért az öntöző kiépítését bízza szakemberre. Óvakodjon a kontárok olcsó félmegoldásaitól, mert ezek fognak a legtöbbe kerülni akkor, amikor nem fog működni, vagy éppen amikor a legnagyobb szükség lenne rá és nem látja el feladatát, emiatt át kell építeni. Az utólagos átépítések rendszerint sokkal többe kerülnek, mint ha egyből megfelelő minőségben épült volna meg.

Vállaljuk:

  • öntözőrendszerek tervezését, kivitelezését bárhol az országban
  • a szükséges anyagok értékesítését, kis és nagykereskedelmi formában, raktárról, telephelyi átadással, gyorsfutár szállítással
  • 50 km távolságon belül területfelmérés alapján ingyen árajánlat készítés
  • nagyobb távolságból a beküldött rajzok alapján ingyen árajánlat készítéskivitelezés megrendelése esetén a tervezés ingyenes
  • anyagvásárlás esetén a tervrajzok, dokumentációk megvásárolhatók
  • szerelési szaktanácsadás, betanítás, oktatás
  • szervizelés, karbantartás, javítás, tavaszi beüzemelés, téli leállás, fagytalanítás
nyugalom

 Várjuk érdeklődő jelentkezését a szolgáltatásainkkal kapcsolatban.