• füves és fűvel nem fedett területek határvonalára érdemes elválasztó szegőt tenni annak érdekében, hogy a fű ne akarjon átnőni, bokrosodni és a megalkotott formavilágot önállóan megváltoztatni. Azokban a kertekben, ahol nem a minimalista stílus, vagy a vad természetes környezet a jellemző, ott a dekorációs szegő alkalmazása indokolt. Hiányában a rendetlenség képe köszön vissza, úgy mintha a falra felakasztott festményeket keret nélkül kerülnének fel a falra.

 

 vakondháló
  • A nem füves területek elgyomosodását kerülendő érdemes a talajt letakarni fenyőkéreggel, díszkaviccsal stb.. A felület fedésére szánt anyag megtartására is alkalmas a szegő. Így biztosan nem fog a fűbe elkeveredni a mulcs.

 

 kieg_szolg_szegő_1
  • A fűnyírás azokon a helyeken, ahol a növények belógó ágai ráhajlanak a fűre, a fű elhal, foltokban kikopik. Fűnyíráskor a növények alá kell tolni a fűnyírót.
    Ekkor a lelógó gallyak letörnek, a növények törzsei sérülhetnek. A szegő a növényeket körbe tudja venni úgy, hogy a fűnyírót ne kelljen a növények alá tolni. Így a növények nem sérülnek, a fű ott ahol kellő fényt kap, szépen fog fejlődni, ahol nincs meg a kellő életkörülménye, ott nem kell erőltetni, ezek a helyeket kell mulcsozni.

 

 kieg_szolg_szegő_3
  • Járdaszegélyek, kerítések mentén, ahol az építészeti megoldások miatt akarva, vagy akaratlanul beton túlcsorgások, támasztó beton csíkok találhatóak a talajban néhány centméteres földfedéssel, ott a fű nem fog megmaradni. A melegben a beton elszívja a nedvességet a talajból. Szomorú látvány a szép járda mentén hullámosan kiszáradó fű látványa. Célszerű ilyen esetben a szegő alkalmazása a járda vonulatát követve, tőle egységes távolságot tartva a szegőt a talajba helyezni.

 

 kieg_szolg_szegő_2
  • A fűnyírásnak egyszerű és gyors munkafolyamatnak kell lennie. Kellemetlen, ha a szegők, kerítések, tereptárgyak miatt a hozzá nem férhető helyeken külön szegőnyírásról kell gondoskodni. A jól lefektetett szegés biztosítja a könnyű fűnyírást. Csupán a fűnyíró kerekét a szegőn túlra kell tenni és a szegő mentén végig vágni. A jó magasságba telepített szegő nem fog sérülni, nincs szükség további ollózásra, a fű egyenletesen lesz levágva.

 

kieg_szolg_szegő_4

Az alkalmazott dekorációs gyepszegő ismertetője:

kieg_szolg_szegő_6

Szeretne Ön is dekorációs szegőt, kérdései vannak?

Várjuk érdeklődő jelentkezését a szolgáltatásainkkal kapcsolatban.