kieg_szolg_gyepfelszedés_3

  • Meglévő, jó állapotban lévő füves területeken csővezetés, elektromos kábel vezetés esetén alkalmazható megoldás biztosítja a nyomtalan kivitelezést. A 3-5 cm mélyen felvágott gyep feltekerhető, nyomvonal mellé kihelyezhető. Az ásást, szerelés visszatemetést követően a gyeptekercs a helyére visszahelyezhető. A beavatkozás nyoma észrevétlen, a gyep kellő öntözéssel rövid időn belül visszagyökeresedik.
  • Elöregedett, elgyomosodott gyepek cseréjekor a teljes felület felvágható 3-8 cm mélyen és elszállítható. Az elvitt anyag helyére terepegyengetés és magágy képzés miatt friss termőréteget kell elteríteni, amibe vethető az új fű, vagy ráteríthető az új gyepszőnyeg. Mélyen gyökeresedő, tarackozó gyomok jelenléte esetén előzetes gyomirtás javasolt. Új földréteg és fűmag vetés esetén a gyomkelesztés majd az eltávolítás akár mechanikus, akár vegyszeres úton javasolt.
  • kieg_szolg_gyepfelszedés_2Vakond elleni háló talajba helyezése utólag. A gyepfelvágás a teljes felületen végre kell hajtani. a tekercseket felszedni és félrerakni. A felületre kifektetni a vakondhálót, kellő átfedésekkel, majd a gyeptekercseket visszatenni a helyükre. Végül hengereléssel biztosítani a kellő gyökértapadást és kiegyenlíteni a felületi eltéréseket.

Szeretne Ön is füvet cserélni, kérdései vannak?

Várjuk érdeklődő jelentkezését a szolgáltatásainkkal kapcsolatban.