kieg_szolg_vakondháló

Az értékek megóvásának és a bosszúságok elkerülésének érdekében.

Vakond háló használata célszerű és elengedhetetlen, ha hosszútávon szép és vakondtúrás mentes gyepet szeretnénk.

Ne tévesszen meg senkit: attól, hogy még a kertépítés előtt nem volt vakond, nem jelenti, hogy utána sem lesz.

Egy szép kert fenntartásához elengedhetetlen, hogy öntözve legyen a terület és jó minőségű termőföld kerüljön a kertbe. Ebben a talajban nagyon gyorsan elszaporodnak azok a természetes talajlakók, amelyek fő táplálékai a vakondnak.

A négyzet szemformájú két-irányban nyújtott fekete színű védőháló kiválóan alkalmazhatók, mint gyeperősítő háló, ahol az erősítő funkció mellett járulékos előny, hogy a vakondtúrás ellen is védelmet nyújt.

A védelem csak az után válik teljessé, miután a fű gyökérzete átnő a műanyag rácsszerkezeten. Az átnőtt gyökérzet és a háló együttesen biztosítja azt a kötőerőt, amit a vakond nem képes felnyomni a járat készítésekor, ill. a járata tisztításakor felfelé tornyosító vakondtúrásokat sem tudja építeni. Útjába kerül a háló, amit nem tud átrágni. Az eredeti vakondhálót nem helyettesíti az építőipar által használt dryvit háló. Azt a lóféreg (lótücsök, lóbogár) át tudja rágni erős csápjával. Több lyuk egymás mellett és már jön a vakond is. Ugyancsak nem megfelelő a sokak által használ olcsóbb és gyengébb madárháló és jégkárháló. Ne hagyja magát becsapni az olcsóbb termékekkel. A kis spórolás sokba fog kerülni később, ha nem éri el célját, vagy újra kell kezdeni az egészet. Ragaszkodjon az eredeti erős vakondhálóhoz.

Addig, amíg a fűmagvetésből, vagy gyepszőnyegterítést követően az erős gyökérzetű gyep ki nem alakul, a háló nem képes teljes védelmet biztosítani. A vakondtúrások ugyan nem jelennek meg, de a járatok vízszintes alagutak kiépítésekor a hálót sajnos meg tudja emelni. Ekkor nincs más mód, mint a rendszeres visszataposás, hengerelés. Fontos a fűnyírás előtti ellenőrzés, mert a megemelkedett hosszanti dombok magasabbak a környezetüktől és így a fűnyíró gép tövig fogja roncsolni a füvünket a magaslatokban. Előtte mindenféleképpen tapossuk és tömörítsük egyenletesre a talajt. A türelmi időszak letelte után már nem fogják tudni a hálót megemelni. Ekkortól teljes a védelmünk a füves területeken. A nem füves részeken, mint sövények, talajtakarók, virágágyások alatt és között azonban továbbra is élni és virulni fognak a kis talajlakók. Azonban ne feledjük a jelenlétük hasznos, mivel a talajban élő kártevőket fogyasztják. Tűrjük meg őket és örüljünk annak, ha a fűben nincsenek túrások.

A vakond háló alkalmazása:

Fűmagvetés előtt a magágy alá 3-5 cm mélységbe kell lefektetni, vagy a gyepszőnyegfektetés esetén közvetlenül a gyepszőnyeg alá kell teríteni. Az 1, vagy 2 m széles csíkokat minimum 10 cm átfedéssel fektessük.

Szeretne Ön is gondtalan, vakondok mentes kertet?

Várjuk érdeklődő jelentkezését a szolgáltatásainkkal kapcsolatban.